Lefekszenek a weblapok a nagyoknak?
2009. szeptember 23. írta: vecseilaszlo

Lefekszenek a weblapok a nagyoknak?

Kezdetben egy oszloposak voltak a honlapok. Igen, még azokban az időkben amikor külön html fájlokkal dolgoztunk és alig akadt böngésző aki tudott volna valamit kezdeni egy css-sel. Nem volt kérdéses, hogy mekkora felbontásra optimalizáljunk, mert nem igazán volt mit optimalizálni. Most viszont már más a helyzet. Terjednek a széles monitorok. Optimalizáljunk rájuk?

Forrás: WebMania.CreativeConsulting

"A monitorok felbontási mélysége és az internetes sávszélesség kis elcsúszással de együtt emelkedtek. Ez a két fő tényező volt ami lehetővé tette a két majd három oszlopos weblapok elterjedését. Egyrészt megnőtt a kihasználható hely mérete, másrészt gyorsabban megkapta a user a kívánt adatokat. Így a lehetőségek és a weblapok egyszerre szélesedtek.

Most, hogy a wide screen monitorok kezdenek egyre népszerűbbé és könnyebben elérhetővé válni sokakban felmerül a kérdés a hogyan továbbról. A jelenlegi trend, hogy 1028*768-ra optimalizálunk.

Saját méréseim és egyéb elérhető nyilvános statisztikák szerint a felhasználók 5% körüli része 800*600-on bámulja alkotásainkat, 35-40%-a" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr801399651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása