Adóellenőrzés a netes kereskedelemben - Megelőző hadművelet
2009. június 07. írta: vecseilaszlo

Adóellenőrzés a netes kereskedelemben - Megelőző hadművelet

Adóellenőrzés a netes kereskedelemben - Megelőző hadművelet


Az internetes kereskedelmet adóelkerülésre használó magánszemélyekre és cégekre vadászik az APEH. Az e-razzia egyelőre inkább ijesztgetésnek tűnik. (A régebbi HVG számok tartalma csak belépett felhasználók számára érhető el! A regisztráció ingyenes)

Forrás: HVG
Szerző: Márk Edina


"„Kapcsolatban állunk az adóhatósággal” – óvatosan csupán ennyit válaszolt Gerő Viktor, a Vatera.hu Kft. egyik ügyvezető igazgatója a HVG arra vonatkozó kérdésére, hogy az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) kért-e a cégtől mostanában adatokat a legnagyobb hazai online piactéren kereskedő több mint 800 ezer magánszemélyről és cégről. Az adóhatóság ugyanis az idén – ellenőrzési irányelve szerint – kiemelt figyelmet szentel az internetes kereskedelemnek. E-kereskedelmi berkekben már az év elején elterjedt a hír, hogy az APEH felállít egy rájuk szakosodott ellenőrzési osztályt.

Gerő szerint dinamikus növekedésével hívta fel magára az adóhivatal figyelmét a netbiznisz. A Vaterán tavaly 12 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le, 70-80 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, ami már lassuló ütemnek számít a korábbi évek felfutásához képest. A másik nagy internetes aukciós portálnak, a Vaterával 2008 végén közös tulajdonba került TeszVesznek jelenleg 720 ezer regisztrált felhasználója van, akik tavaly 3 milliárd forint értékben adtak-vettek. A Vaterán naponta nyolcezer, a TeszVeszen hétezer sikeres üzletet kötnek. A vaterázók többsége magánszemély, aki megunt holmijaitól válik meg, vagy gyűjtőszenvedélyének hódol – a világháborús rohamsisaktól a kinőtt babaruhán át a mikrohullámú sütőig évente több mint egymillió árucikket kínálnak eladásra. De a kis és közepes cégek is felfedezték maguknak a" ... >>

 

 


 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr171537220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása