Elkezdte büntetni a Google a mobilos pop-upot
2017. március 07. írta: vecseilaszlo

Elkezdte büntetni a Google a mobilos pop-upot

Fél éve volt a kiadóknak átállni az új rendszerre, és követni a Google közbeékelődő ablakokra vonatkozó útmutatását. Mostantól a kereső hátrébb sorolja a találati listában azokat a mobiloldalakat, amelyek nem tartják be a szabályokat.

Forrás: HWSW
Szerző: Habók Lilla

"Életbe lépett az új Google-szabály 2017. január 10-től kezdődően, amelynek következtében a keresőóriás hátrébb sorolja a közbeékelődő (interstitials) ablakokat, pop-upokat alkalmazó mobiloldalakat, tudatta a Google a szabályokat ismertető frissített bejegyzésben. Gary Illyes webmester-trendelemző arra is utalt a tavalyi Pubcon konferencián, hogy a Google mobilos keresőindexe lesz majd az elsődleges az asztali változat helyett. A mobilos keresés növekvő tendenciája miatt a felhasználóknak olyan oldalakra van szüksége, amelyek nem töltődnek be túl lassan, és megfelelő tartalmakkal szolgálnak a bosszantó felugró reklámok helyett.

"Mostantól kezdve azok az oldalak, amelyeken a tartalom nem könnyen elérhető a felhasználók számára, a mobilos kereső eredményei között nem kapnak magas értéket. Ahogy említettük, ez az új érték csak egyet jelent sok száz másik közül a rangsorolásban, és a keresőkifejezés tartalma továbbra is egy nagyon erős szempont, így a releváns tartalmak továbbra is jó helyen szerepelhetnek a keresési találatok között." - írja a frissített közlemény.

Fontos, hogy a Google büntetése" ... >>

google-mobile-interstitial-penalty.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5312275485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rajzok a diliházból (törölt) · http://rajzokadilihazbol.blog.hu 2017.03.07. 09:32:25

Ez szép és jó, de mi lenne, ha a sorrendek felállítása helyett inkább azzal törődnének a Google szakemberei, hogy valóban releváns találatokat adjon a kereső?

Rajzok a diliházból (törölt) · http://rajzokadilihazbol.blog.hu 2017.03.07. 13:17:35

@vecseilaszlo: ha keresek valamit, általában ignorálja a megadott szavak egy részét és a legtöbb esetben ezt nem jelzi.
De többször láttam olyat is, hogy desktop böngészőt használva, megjelent a találathoz tartozó szöveg egy része, ott még megvolt minden, de sem az eredeti oldalon, sem a tárolt változatban nem volt nyoma.
Utóbbira ugyan van konkrét példám, de mivel egy ismerősöm személyes adatait is tartalmazza, inkább megtartom magamnak.
süti beállítások módosítása