Átvették az uralmat a nők az interneten
2009. augusztus 31. írta: vecseilaszlo

Átvették az uralmat a nők az interneten

Átvették a vezetést a nők az urak előtt a világhálón: az idei év első negyedévére fordult meg a nemek aránya az internetet látogatók között.

Forrás: Prim Online

"A nők részesedése a 2007-ben mért 48 százalékról 53 százalékra nőtt, miközben a teljes népességben mért arányuk évek óta változatlan. (Forrás: Szonda-Gfk NMA 2008.IV. – 2009.I.né.) A nők fölénye immár nem csupán az internetet látogatók arányában mutatkozik meg, hanem a böngészésre fordított idő összehasonlításában is – a többi közt ez is kiderül a friss statisztikákat, kutatási anyagokat kínáló www.internetezonok.hu oldalakon. A felnőtt női társadalmon belül az internetező nők jobban élnek, havonta többet költenek, és magasabb a havi jövedelembeli elvárásuk is.

Körülbelül kétmillió nő szörföl rendszeresen a világhálón, ezzel a számuk átlépte a netező férfiakét. Míg 2007-ben az internetezők 48 százaléka volt hölgy, addig 2009 első negyedévében már közel 53 százalékuk. A nemek közti különbségeket elemezve korcsoportok tekintetében nincs jelentős eltérés, az iskolai végzettséget tekintve azonban igen. A középiskolát végzett és a diplomás látogatók között egyaránt nagyobb arányban képviseltetik magukat a nők. Különösen figyelemreméltó ez az információ annak a tudatában, hogy" ... >>

Kapcsolódó diagramok:
Havi látogatók nem szerinti megoszlása – teljes WebAudit forgalom


 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Internezető nők


Havi látogatók kor szerinti megoszlása középiskolai végzettséggel rendelkezők körében – teljes WebAudit forgalom


 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:
Internezető nők

 


Havi látogatók kor szerinti megoszlása felsőfokú végzettséggel rendelkezők körében – teljes WebAudit forgalom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Internezető nők

 

Kapcsolódó cikk:
Megelőzték a nők a férfiakat az interneten
Forrás: SanomaBudapest - Az Újmédia-Divízió blogja

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr231346787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása