Három e-kereskedelmi szektornak megy neki az EU
2017. április 05. írta: vecseilaszlo

Három e-kereskedelmi szektornak megy neki az EU

Az e-kereskedelmet is elérte az Európai Bizottság vizsgálatának sorozata. Azzal vádol több nagy céget a videojátékos, a konzumer elektronikai és a szállásfoglalási piacon, hogy országonként más-más árat ajánlanak a vásárlóknak, vagy bizonyos EU tagállamokat ki is zárnak a vásárlásból.

Forrás: HWSW
Szerző: Habók Lilla

"Három antitröszt vizsgálatot indít el egyszerre az Európai Bizottság olyan videojátékkal, elektronikai eszközökkel és hotelfoglalással is foglalkozó turisztikai cégek ellen, amelyek a feltételezés szerint versenyellenes kereskedelmi gyakorlatot folytattak - az ügyben érintett például a Steam mögött álló Valve, öt videojátékkiadó, továbbá az Asus, a Philips, a Pioneer, valamint a Denon és Marantz. A vizsgált cégek földrajzi hely szerint tettek különbséget az áraik megállapításakor vagy éppen kizártak országokat bizonyos ajánlatokból. Ha ez bebizonyosodik, az azt jelenti, hogy megsértették az Európai Unió szabályait, mivel korlátozták a digitális tartalmak egységes piacát.

"Az e-kereskedelemnek bővebb termék- és szolgáltatáskínálatot kellene nyújtani a fogyasztók számára, és lehetőséget adni a határokon átívelő vásárlásra. A ma indított három vizsgálat azokra a gyakorlatokra fókuszál, ahol gyanúnk szerint a cégek megtagadták ezeket az előnyöket a fogyasztóinktól. Az ügyek a konzumer elektronikai, a videojáték és a szállodai szektorra vonatkoznak. Kifejezetten azt vizsgáljuk, a cégek közül melyek sértették meg az EU versenyjogi szabályait a tisztességtelenül korlátozott kiskereskedelmi árakkal vagy azzal, hogy kizártak vásárlókat bizonyos ajánlataikból, csak a nemzetiségük vagy a tartózkodási helyük miatt." - nyilatkozta Margrethe Vestager versenyjogi biztos.

Az e-kereskedelmi ágazat vizsgálatai 2015-ben kezdődtek a digitális tartalmak egységes piaci stratégiájának (Digital Single Market Strategy) keretében, és tavaly jelentek meg az első eredményei. A Bizottság ekkor összesen" ... >>

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1012362897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása