A Pinterest üzleti oldala
2012. április 21. írta: vecseilaszlo

A Pinterest üzleti oldala

Elérkeztünk a nagy kérdéshez: hogyan lehet haszna egy vállalkozásnak a Pinterestből?

 

Forrás: Social Times - a közösségi média marketing oldala

"Cikksorozatunk előző részeiben átvettük, hogy felhasználói szemmel hogyan működik, mire jó a Pinterest. No de mi a helyzet a márkákkal és a vállalkozásokkal? 

Milyen vállalkozások használják a Pinterestet?
Annak érdekében, hogy meg tudjuk állapítani egy vállalkozásról, hogy alkalmas felület-e számára a Pinterest, a legjobb mód, ha megértjük, miért népszerű a Pinterest, majd magad is kipróbálod.

A legtöbb vállalkozás megtalálhatja a számára megfelelő felhasználási módot a hálózaton, azonban bizonyos ágazatok az átlagnál többet hozhatnak ki belőle a felület vizuális jellegének köszönhetően. Ilyen például a művészet, a fotózás, az éttermek, az esküvőszervezők, az utazási irodák, a turizmus, a divat és a lakás dekoráció.

Haszon
Jön a nagy kérdés: hogyan lesz bevétel a közösségi médiából? Rengeteg tanulmány készült már arról, hogy a közösségi médiában való jelenlét növeli a bevételt, miközben olcsó és nagyon hatékony. Ugyanakkor sem a Facebook, sem a Twitter nem vezet közvetlen eladásokhoz. Persze lehet kivétel, és van olyan, aki egyetlen tweet hatására a pénztárcájához nyúl, de általában több terméket, többször kell látniuk ahhoz, hogy abból végül vásárlás legyen. A Pinterest felgyorsíthatja ezt a folyamatot.

A kereskedők számára" ... >> 

Kapcsolódó cikkek Pinterest témában a Social Times oldalán.

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr994459808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása