Smartmobil 2012: itt van már a jövő?
2012. április 02. írta: vecseilaszlo

Smartmobil 2012: itt van már a jövő?

Lezajlott [...] a harmadik Smartmobil konferencia, ami mostanra a legnagyobb jelentőségű hazai, szakmai rendezvénnyé nőtte ki magát.



Forrás:
Technet
Szerző: Horváth Balázs

"Új helyszínen, még több előadóval, még több érdekes előadással startolt el tegnap a Smartmobil 2012, ami két évvel ezelőtt még az iPhone vs. Android címet kapta. Idén a RAM Colosseum volt a helyszín, ami képes volt befogadni a minden eddiginél több, 800 résztvevőt, kiállítókat és személyzetet. A szervezők felkértek az egyik kisteremben tartott délutáni előadássorozat moderációjára, így a beszámolóm ezekre az előadásokra fog koncentrálni.
 
Mobilos, fizess!
A délután egyik résztematikája a mobilos fizetés volt, amit azért vártam fokozott érdeklődéssel, mert tavaly is ugyanezt a szekciót volt szerencsém végigvezetni. Kezdésnek fogalomtisztázó, magyarázó előadást hallhattunk Országh Örstől, aki a Magyar Telekom innovációs szakértője. Akinek nem volt tiszta addig, hogy mi a különbség a remote (távoli) és proximity (közeli, érintésen alapuló) fizetések között, azt most megvilágosodhatott. Az első esetben arról van szó, hogy mobillal fizetünk, de úgy, hogy közben a kanapénkon ülünk és a kényelmes mobilos böngészés közben ráakadunk egy termékre, ami megtetszik. Ebben az esetben nem kell bankkártyát előkotornunk, vagy éppen felidézni az azon szereplő adatokat (valószínűleg erre kevesek képesek), hanem elég elindítani azt az appot, ami már ismeri ezeket a számokat és pár mozdulattal ki is fizettük a terméket. Ilyen a MasterCard Mobile alkalmazás, ami már egy ideje a piacon van, működik és egyre több szolgáltató termékét, szolgáltatását fizethetjük ki ezzel a módszerrel. A másik megoldás az, amikor csak " ... >> 
 

 

Vecsei László hírblog tudástára az e-Commerce, e-Business, ill. a magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, m-Commerce témakörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr954355675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása