Kattints, ha bírsz
2011. december 20. írta: vecseilaszlo

Kattints, ha bírsz

A Gemius által közölt 2011 első féléves adatok alapján a régió online hirdetési piacán jelentős eltérések vannak.

 

Forrás: hirado.hu - megmutatjuk a híreket

"A CTR értékek nagy különbségeket mutatnak a vizsgált országokban. A legmagasabb átkattintási arányt a szlovákok érték el, míg ugyanez az arány Magyarországon volt a legalacsonyabb. Többek között ez is kiderül a Gemius cseh, lengyel, magyar és szlovák piacokat vizsgáló kutatásának eredményeiből.

A fent említett közép-kelet-európai országokban 2011 első felében lezajlott online kampányokat vizsgáló gemiusDirectEffect kutatásokból kinyert adatok elemzése rámutatott, hogy a szlovák piac átkattintási arányok tekintetében jelentősen szomszédjai fölött áll. CTR értéke közel kétszerese a magyar és cseh piacon tapasztalt értéknek.

A kialakult helyzet valószínűleg a kattintás alapú kampányok cseh- és magyar piaci népszerűségére vezethető vissza, ugyanis ezek rendelkeznek a legalacsonyabb CTR mutatókkal. Itt még a kevésbé vonzó vagy rosszabbul teljesítő kreatívokat is a " ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr783474611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása