Elektronikus kereskedelem: lehetőség a fejlődésre
2011. november 05. írta: vecseilaszlo

Elektronikus kereskedelem: lehetőség a fejlődésre

Jelentős haszna lehet, ha egy vállalat az internetre költözik. Az eCommerce és az eBusiness körültekintő megvalósítása versenyelőnyhöz juttatja a cégeket.

 
Forrás: Gazdasági Tükörkép Magazin - online
Szerző: Bányai Ferenc

"Jó lenne persze először tisztázni, hogy miről is beszélünk. Az eCommerce és az eBusiness nem újkeletű fogalmak: akkor keletkeztek, amikor kiderült, hogy az internet nemcsak csevegésre vagy emailezésre használható, hanem például üzleti információk és tranzakciók biztonságos közvetítésére is. A felismerés akkora lelkesedést váltott ki, hogy megszületett az internetgazdaság fogalma, azé a gazdaságé, amelynek közvetítő közege, sőt lételeme a világháló, és amely lényegében magában foglalja mind az eCommerce-et, mind az eBusiness-t.
Ne tévesszen meg a többféle írásmód: az eCommerce vagy E-Commerce, esetleg e-commerce (magyarul e-kereskedelem), valamint az E-Business (kicsi vagy nagy e-vel, vonalkával vagy anélkül) ugyanazt jelenti, nevezetesen az elektronikus kereskedelmet, illetve elektronikus üzletvitelt.

De nem végeztünk még a fogalmak tisztázásával. Nos, az eCommerce mindenfajta interneten zajló üzleti tevékenység gyűjtőneve, bármilyen termékről vagy szolgáltatásról legyen is szó. A hangsúly természetesen az interneten van, amely lehetővé teszi az üzleti partnerek érintkezését korlátlan földrajzi távolságokból. Ezek a partnerek lehetnek egymással üzletelő cégek (B2B, azaz Business-to-Business), vagy pedig cégek és ügyfelek (B2C, Business-to-Consumer), sőt a technológia az intézményi, valamint a kormányzati szektorba is betört már. 

Újabb fejlődési formája az eCommerce-nek az mCommerce, azaz a mobil kereskedelem, amely a" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr363351667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása