Az online bankkártyás fizetés terjedése Magyarországon
2011. november 03. írta: vecseilaszlo

Az online bankkártyás fizetés terjedése Magyarországon

Érdemes ma Magyarországon az online bankkártyás fizetést beépíteni weboldalunkba, webáruházunkba?



Forrás:
VOXPAY

"Ezt a kérdést tettem fel én is magamnak, mert bár marketingesként tudok a semmiről ódákat zengeni, mégis utalom, ha nem tényeken alapulnak a szövegeim. Nem könnyen ugyan, de ráleltem az MNB hivatalos 2009-től 2011 első félévéig tartó hivatalos kimutatásaira, melyeket ha már összegyűjtöttem, megosztok minden bankkártyás fizetésben gondolkodóval.

Online bankkártyás fizetési adatok forrása
Az adatok mindenki számára elérhetők az MNB oldalán. A statisztikák PDF és Excel formátumban állnak rendelkezésre. Sajnos 2009-ben csak teljes évre vetített számokat közöltek, de 2010 és 2011 esetében első és második féléves adatok is vannak. A könnyű összevethetőség érdekében annyit csaltam, hogy csak 2009/2. féléves adatot ábrázoltam, melyet – közelítéssel – a teljes 2009-es adat felének vettem. Ezen előre ismert hiba ellenére is egyértelmű grafikonokat kapunk!

Mire voltunk kíváncsiak?
Elsősorban a trendeket akartuk megtudni: folyamatosan, vagy esésekkel nő az online bankkártya használat? A tranzakciók száma hogyan nő? A tranzakciós érték mennyire nő? Az átlagos fizetési érték változik?

Ezen kívül szerettük volna megtudni a" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr883347803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása