Egy éve törtek be a kuponszájtok
2011. október 08. írta: vecseilaszlo

Egy éve törtek be a kuponszájtok

Valamivel több mint egy éve indultak Magyarországon a közösségi vásárlós oldalak. A szájtok nagy része külföldi oldalak, főleg a Groupon mintájára szerveződött, nem titkoltan a nagy előd fogásait próbálták átültetni a magyar viszonyokra.

Forrás: Index
Szerző: lica

"Nem volt ezzel másként a jelenleg piacvezető Bónusz Brigád sem. A közösségi vásárlós szájt saját bevallása szerint az amerikai Groupon mintájára épül fel, napi több kedvezményes ajánlatot is kitesznek oldalukra, ügyfeleik között vannak kozmetikai cégek, éttermek, egészségügyi kezelések, szállodák, sportközpontok.

Az elmúlt egy évben megjelentek okostelefonos alkalmazásokkal is, újságírókat és ismertebb bloggereket szerződtetnek, hogy ők írják az ajánlókat az oldalukra. Egy év alatt háromszázezer regisztrált felhasználót sikerült gyűjteni, valamint több jótékonysági kezdeményezésük is volt.

A Bónusz Brigád sikeresnek tekinti az évet, egymilliárdos forgalmat értek el, illetve érnek el év végére, bár számításaik szerint ez akár több is lehet. Nagy sikernek tartják, hogy sikerült a 25 év feletti városi nőket is bevonni az online vásárlásba, valamint hogy egyre többen vásárolnak bankkártyával online – olyanok is, akik ezt eddig nem tették.

A sikert némileg beárnyékolja, hogy" ... >>

 
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr233268030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

D. Winchester 2011.10.13. 09:35:07

A külföldi sikeres oldalak hatására, próbálom figyelemmel követni az itthoni kuponos oldalak működését, tevékenységét.
Érdekes cikkeket találtam ezzel kapcsolatban, sok helyen pozitívan írnak róla, hogy a kisebb jövedelemmel rendelkező emberek is lehetőséget kapnak sok szolgáltatásra amit esetleg eddig nem engedhettek meg maguknak.
Viszont olyan írással is találkoztam, ami olyan messzemenő hatásokról ír, ami nem igazán pozitív.
Egyébként találtam egy másik blogot ami ilyen kuponos oldalakkal foglalkozik: www.kuponblog.blog.hu
Ha esetleg más is érdeklődik a kuponoldalak háttere iránt.

D. Winchester 2011.10.14. 10:54:19

Hát igen.. kíváncsi leszek, hogy 1-2 év múlva hol fognak tartani ezek az oldalak.. Lesz-e komolyabb változás.
Esetleg ha találkozol még más ilyen bloggal akkor szívesen fogadom a linkeket :)
süti beállítások módosítása