Gyárlátogatás: az Amazon, a Bookline és a Book.hu karácsonykor
2010. december 22. írta: vecseilaszlo

Gyárlátogatás: az Amazon, a Bookline és a Book.hu karácsonykor

Nézzünk szét a világ legnagyobb e-kereskedelmi áruházában a CNN segítségével: fantasztikus képek, hihetetlen profizmus, tökéletes szervezettség. A tanulságos videóban egyértelművé válik, hogy mit is jelent az eLogisztika és miért kiemelten fontos az üzleti célok teljesítésében.

A rendszer nagyfokú és rugalmas teljesítőképességére jellemző, hogy 2009-ben, a legutolsó rendelést, melyet még karácsony előtt ki tudtak szállítani, december 23-án, este 21:17-kor adták le az Amazon webáruházban...


Idehaza a legnagyobb: Bookline
Ugyan más a nagyságrend, azonban a hazai online piac legnagyobb kosaras rendszerű webáruháza, a Bookline is hasonló metodikával dolgozik, mint nemzetközi vetélytársa. Itt is megtalálható a görgős pálya, a tároló kosarak, a kézi- és a puffer raktár, a kiszedő részleg, a csomagoló szekció, a számlázás, és ha minden megvan, akkor mehetnek fel a kamionra az összekészített rendelések.




Dinamikusan növekvő: Book.hu

A 2009-ben létrejött book.hu is hasonlóan működik, mint nagyobb társai: itt is megvan a jelentős raktárkészlet, a kiszedő-, számlázó-, csomagoló csapat. Ugyan egyelőre még nincs szükség görgősorra, ám már komoly méreteket öltött a kézikocsi állomány :-)


...
Amennyiben szeretnéd bemutatni a saját webáruházad logisztikai részlegét, azt, hogy miként készítitek össze a rendeléseket, dobj egy mélt nekem a képekkel vagy a linkkel!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr192531112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása