A Facebook agyonverte az Iwiwet
2010. november 21. írta: vecseilaszlo

A Facebook agyonverte az Iwiwet

Az egyszeri Index-olvasó két nyelven olvas, két gépről éri el a netet, igazi veterán internetező, az Iwiwet elhagyta a Facebook kedvéért, fájlcserél, csetel, online videókat néz, a legújabb trendek a Twittertől a Tumblerig és a Fourqsuare-ig hidegen hagyják, de az online vásárlás már nem újdonság neki.

Forrás: Index
Szerző: Hancu


"Közel 35 ezren töltötték ki az internetezési szokásokat firtató kérdőívünket [1], aminek eredményeiből az a kép rajzolódik ki, hogy önök inkább fogyasztani szeretik a webkettes tartalmakat, mint előállítani. Felmérésünk természetesen nem reprezentatív, így az eredmények sem értelmezhetők az egész magyar internetre, vagy a magyar netezési szokásokra, csak az átlagos Index-olvasóra. Aki a statisztika szerint egyébként férfi, budapesti, 25-40 év közötti, és felsőfokú végzettségű.

Két gép, egy internet
Évek óta beszélnek a szakértők az asztali pécék trónfosztásáról, és a notebookok hatalomátvételéről. Ez a trend látszik a mi eredményeinkből is, az asztali gépről netezők tábora már alig nagyobb, mint a notebookosoké – a kettő között egyébként elég nagy az átfedés, az összes válaszadó 51 százaléka párhuzamosan használja a két gépet, 22 százalék pedig a harmadik platformként még okostelefonról is netezik.

Meglepően magasnak mutatkozott a telefonról netezők aránya (minden harmadik válaszadó), és az egyéb kategóriába tartozó tabletek, játékkonzolok, internetezésre alkalmas tévék és hasonló eszközök használói is szabad szemmel jól látható tábort alkotnak: hardverszinten simán tartja a lépést az Index-olvasó a világgal.
Do you speak valami értelmes nyelven is?

A felmérések általában siralmas képet festenek a magyarok idegennyelvtudásáról, amivel a mi eredményeink abszolút szembemennek. A tipikus Index-olvasó legalább kétnyelvű (de a három nyelven netezők aránya is alig volt alacsonyabb a csak magyarul értőkénél), az angoltudás aránya 80 százalék feletti. Itt aztán óriási szakadék következik, a" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr722453986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása