Forradalmasítaná a bevásárlást a Tesco
2010. november 07. írta: vecseilaszlo

Forradalmasítaná a bevásárlást a Tesco

Új bolttípussal rukkol ki Angliában a Tesco, melynek köszönhetően az áruházlánc szeretné meggyorsítani, és kényelmesebbé tenni a bevásárlást. A napokban nyílt áruház ötvözi az online és a hagyományos vásárlás elemeit. A cég az elmúlt években a magyar piacon is újított.

Forrás: Menedzsment Fórum - induló tőke minden napra

"Úgynevezett „drive-thru” üzletet nyitott Hertfordshire városában a legnagyobb brit kereskedelmi vállalat, a Tesco. Az új egység által nyújtott szolgáltatás ötvözi az online vásárlást, - mivel az ügyfelek a lánc weboldalán leadhatják a megvásárolni kívánt termékek listáját -, illetve a hagyományos kereskedelmet, - mivel a megrendelt árut a cég üzletében tudják átvenni. A Tesco szerint az új módszer előnye, hogy a kiválasztott termékeket becsomagolják a vásárlók számára. Így ők bárhonnan leadhatják megrendelésüket, majd a bolt irányába fordulva átvehetik a kívánt árucikkeket, így nem kell hosszú időt tölteni az áruházban, ám nincsenek otthonukhoz sem kötve, hogy a kiszállítást várják.

A szolgáltatás jellege miatt nem véletlenül várja a cég vezetése, hogy a drive-thru egyrészt a kisgyermekes családok szimpátiáját nyerheti meg, akiknek nincs idejük órákat egy hipermarketben eltölteni, másrészt a 40 év alatti értelmiségi réteget, akik ezer szállal kötődnek az internethez, miközben (részben a rendelkezésre álló technológiának köszönhetően) rendkívül mobilisak.

A cég máris jelezte, hogy" ... >>

A speciális Tesco megdrive, a Tesco Drive-thru
Forrás: DailyMail
 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr682412989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása