Facebook-őrület - már a mozikban is
2010. október 11. írta: vecseilaszlo

Facebook-őrület - már a mozikban is

A 21. század legnagyobb internetes bombasikeréről szóló filmre elmennek a jó öreg mozikba azok is, akik amúgy jobbára online élik az életüket - például a Facebook-on. Martin-Kovács Miklós hírmagyarázata Chicago-ból.

Forrás: Gazdasági Rádió
Szerző: Martin-Kovács Miklós
(A cikk teljes egészenben meghallgatható a Gazdasági Rádió oldalán, a szerző hangos jegyzeteként)


"Kezdjük az üzlettel: az első hétvégén Amerikában 23 millió dollárt hozott a konyhára a film, amelynek The Social Network címet adták az alkotók és amely a több, mint ezerszer annyit érő cég, a Facebook története. Nem mondom, hogy hiteles története, mert azt máris vitatják sokan, ami a multinacionális gigásszá nőtt  cég esetében marketing szempontból érthető.

A marketingnak alighanem több szinten is szerepe van abban, hogy érdekesen összefonódik a valóság a filmbemutató történéseivel. Aznap ugyanis, amikor Amerikában mozikba került  az Aaron Sorkin írta és David Fincher rendezte film, a Facebook piaci közleményen jelentette be, hogy részvényeit 5:1 arányban feldarabolja, vagyis akinek eddig egy ötvendolláros részvénye volt, annak 5 darab tízdolláros részvénye lesz. Ettől" ... >>

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr312360992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása