A nagy durranás: Tízéves az internetlufi
2010. szeptember 21. írta: vecseilaszlo

A nagy durranás: Tízéves az internetlufi

Befektetői óvatosságot, később sikerre vitt ötleteket és igényes távközlési infrastruktúrát hagyott maga után az internetlufi, amit tíz éve fújtak a legnagyobbra.

Forrás: HVG.hu (A HVG.hu korábbi cikkeit csak regisztrált felhasználók olvashatják. A regisztráció ingyenes)
Szerző: Nagy Gábor


"Bevételei és előfizetői lemorzsolódásával versenyt futva bocsátja el alkalmazottait, zárja be külföldi érdekeltségeit, és próbál életben maradni az America Online (AOL) internetes szolgáltató. Alig tíz év telt el azóta, hogy egy új korszak, az internetre alapozott „új” és a hagyományos „régi” gazdaság példaértékű integrációjaként értékelték, amikor az AOL felvásárolta a világ egyik legnagyobb médiabirodalmát, a Time Warnert. Az általa utóbb az évszázad legrosszabb üzletének minősített tranzakcióért a minap kért bocsánatot Gerald Levin, a Time Warner volt első embere, aki azóta visszavonult, és holisztikus gyógyítóközpontot működtet. Az internetláz tetőfokán kötött ügylet után még szárnyalt a csúcstechnológiai cégek részvényeit jegyző New York-i Nasdaq elektronikus tőzsde, ahol éppen tíz éve jártak a legmagasabban az árfolyamok. Utána azonban csaknem két és fél évig nem volt megállás a lejtőn, és a Nasdaq összesített indexe még mindig fele sincs a 2000. márciusinak.

A hatalmasra fújt internetlufi nagyot durrant, és óvatossá tette a befektetőket, akik manapság már jobban megnézik, milyen bevételei vannak a pénzüket kérő cégeknek, s mikorra terveznek nyereséget. Az 1990-es évek végén elég volt, ha egy vállalkozás a neve mögé biggyesztette a „.com” utótagot, elkészített egy hevenyészett üzleti tervet, és máris dőlt a kockázati tőke, majd a tőzsdei megjelenés után a kisbefektetők elkapkodták a részvényeket. A befolyó pénzt" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr612313140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása