Mellényúlt a Google a Buzzal
2010. február 17. írta: vecseilaszlo

Mellényúlt a Google a Buzzal

A Google Buzz bejelentése után alig telt el pár nap, máris javítani kell a rendszert. A túlzott automatizálás sérti a felhasználók személyiségi jogait, a Google visszavesz egy kicsit.

Forrás:
HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel


"Kevesebb mint egy héttel a debütálás után a Google Buzz rendszerében az automatikus követés  helyett egy intelligens ajánló lép működésbe. Eddig a Buzz magától követni kezdte azokat ismerőseinket, akikkel gyakran érintkezünk, de ennek vége, s a más szolgáltatásoknál is jól megszokott módon mindössze ajánlja azokat a felhasználókat, akik érdekesek lehetnek. A különbség gyakorlatilag annyi, hogy minden egyes esetben a felhasználó jóváhagyása is szükséges a továbblépéshez.

A Zümm előbb lő, aztán kérdez

Az első belépés után az automata algoritmus ugyanúgy felméri a kapcsolódási pontokat, de ebből már csak egy listát készít, s a felhasználó kijelölheti, hogy kiket szeretne tényleg figyelni. Az egyetlen kérdés, ami maradt, hogy a Google hogy gondolta egyáltalán, hogy a teljesen automata rendszer megáll a lábán, s nem söpri el azonnal a nép haragja. Felfogható egyfajta" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr921765334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása