Lázadás az Amazon ellen - Vége az olcsó e-könyveknek?
2010. február 11. írta: vecseilaszlo

Lázadás az Amazon ellen - Vége az olcsó e-könyveknek?

Rupert Murdoch is megszólalt az Amazon könyvárazási gyakorlata kapcsán. A News Corp. vezetője felülvizsgálná az elektronikus kereskedővel kötött megállapodást, mert nehezményezi, hogy a cég egységesen 9,99 dollárt kér a könyvekért.

Forrás: Világgazdaság Online

"Nem tetszik nekünk az Amazon stratégiája, ami szerint minden könyvet 9,99 dollárért értékesít. Ez csökkenti a könyvek értékét. Készen állunk arra, hogy újratárgyaljuk a megállapodást" – fogalamzott Rupert Murdoch.

Az általa irányított News Corp. konszernhez többek között a HarperCollins könyvkiadó is tartozik. A Reuters megfogalmazása szerint, ha valóban emelik a Murdoch cége által kiadott könyvek árát, az súlyos csapás lehet az Amazon számára. Elsőként a MacMillan közölte, hogy nem hajlandó 9,99 dolláros áron az Amazonon forgalmazni saját könyveit és már kialkudta a maga számára a 13-15 dolláros árat. A jelek szerint" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr231748501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása