Zsákutcában a közösségi oldalak?
2010. február 10. írta: vecseilaszlo

Zsákutcában a közösségi oldalak?

Noha a Facebook alapítója szerint a felhasználókat nem érdekli a saját adataik védelme az RSA globális felmérése inkább azt mutatja, hogy az online bűnözés folyamatos terjedése megingatta a közösségi hálózatok iránti bizalmat.

Forrás: PC World.üzlet

"Az RSA 2010-es online biztonsági felmérése során 22 országból 4500 felnőttet kérdeztek meg arról, mi a véleményük a nap mint nap felmerülő online kockázatokról, mennyire vannak tudatában a legfrissebb fenyegetéseknek és véleményük szerint mit kellene tenniük az online szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknak a védelmükre.

A válaszadók a világ legkülönbözőbb helyeiről származtak, Észak-Amerikától kezdve Európán és Ázsián át Ausztráliáig és Latin-Amerikáig, olyan embereket kérdeztek, akik aktív online felhasználóknak számítanak: 92 százalékuk használ online banki tranzakciókat és 80 százalékuk vásárolt legalább egyszer az Interneten az elmúlt hónapban.

A felmérés érdekes eredményekre vezetett: segített rávilágítani a fogyasztók felkészültségére, az online biztonsági helyzetre és arra, hogy mire számíthatunk 2010-ben.

A felhasználók ismerik a veszélyeket

A fogyasztók jobban tudatában vannak a fenyegetéseknek, és továbbra is aggódnak. 2009-ben a válaszadók 76 százaléka állította, hogy tudja, hogy mit jelent az adathalászat és mekkora veszélyt rejt. Ez a szám 2007-hez képest – amikor mindössze a válaszadók 38 százaléka válaszolt hasonlóan – megduplázódott. Bár a tudatosság növekedett, a válaszadók 89 százaléka állította, hogy még mindig meglehetősen aggódik az adathalászat miatt.

Az adathalászat hatékonyabbá vált. Minden tíz vásárló közül" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451745603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása