Az Amazon hadat üzen a könyvpiacnak
2010. január 27. írta: vecseilaszlo

Az Amazon hadat üzen a könyvpiacnak

A Kindle ebookolvasóval és a világ legnagyobb webáruházával a háttérben az elektronikus könyvek piacán jelenleg piacvezető Amazon semmit nem bíz a véletlenre, és új akciójával egyszerre üzen hadat a hagyományos, papíralapú könyvek piacának, és a feltörekvő elektronikus konkurenciának (ahol a Barnes and Noble technikailag fejlettebb Nook olvasója, és az Apple misztikus táblagépe egyaránt szorongatja a pozícióit).

Forrás: Index

"Egy könyvesboltban megvett könyv árából (legyen az akár hagyományos, akár elektronikus) általában 30-35 százaléknyi jutalék kerül a könyv kiadójához, vagy magánkiadásnál magához a szerzőhöz. Az Amazon ezt a jutalékot most 70 százalékra emeli, ha a könyv kiadója bevállal pár apróságot.

Az első szabály, hogy a könyv árának 3 és 10 dollár közé kell esnie (a Kindle-ön elérhető könyvek nagy része ezt már alapban teljesíti), a könyv elérhetősége nem lehet korlátozva a világ egyetlen földrajzi területén sem, a Kindle-verziónak ki kell használni az ebookolvasó és a Kindle Store összes technikai lehetőségét. A könyv Kindle-re nem lehet drágább mint bármelyik más ebookolvasóra szánt verziója, és – ami a legfontosabb – elektronikus verzióban a könyvnek legalább 20 százalékkal olcsóbbnak kell lenni, mint papírformában.

Az Amazon húzását agresszívnek, de hatékonynak tartják az elemzők [1], a kiadók és szerzők között vannak viták, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr241705476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása