Dinamikus kulcsszóbeillesztés 2. - a leggyakoribb hibák
2010. január 26. írta: vecseilaszlo

Dinamikus kulcsszóbeillesztés 2. - a leggyakoribb hibák

Egy korábbi bejegyzésben bemutattuk, hogy miképp lehet dinamikusan elhelyezni a hirdetést megjelenítő kulcsszót a hirdetésszövegben; most nézzük meg, hogy miképp lehet elrontani a kampányt a dinamikus kulcsszóbeillesztés helytelen alkalmazásával:

Forrás:
Google Inside AdWords Magyarország - Lényeg az eredmény
Szerző: Stekkelpak Zoltán


"1. hiba: Dinamikus kulcsszóbeillesztés alkalmazása elírt kulcsszavakhoz
Egy korábbi algoritmusjavításnak köszönhetően a kulcsszavak csak egy bizonyos minőségi szint felett jelenhetnek meg a hirdetésben. Ha az alacsony minőségi mutató miatt nem kerül bele a kulcsszó a szövegbe, akkor a {KeyWords:default} címkében a default szó helyén megadott szó fog megjelenni.

Ha a dinamikus kulcsszóbeillesztést olyan hirdetéscsoportban alkalmazzuk, amelynek kulcsszólistájába felvettük a kulcsszavak ékezet nélküli vagy elírt változatait, azok nagy valószínűséggel nem fognak megjelenni ugyanilyen formában a szövegben - minőségi problémák miatt. Ha viszont (ideiglenesen) mégis megjelenik, az nem kedvez sem a hirdetett márkának, sem pedig a felhasználói élménynek. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a kampányon belül egy külön hirdetéscsoportba rendezd az elírt kulcsszavakat, és azokhoz ne használj dinamikus kulcsszóbeillesztést.

Felmerülhet, hogy az elírt kulcsszóra kereső internetezőknek úgysem tűnik fel az, ha ugyanez az elírás szerepel a hirdetés szövegében is, azonban az elírás sokszor tudatosan történik. Elég például arra gondolni, ha a felhasználó" ... >>

Az első rész itt a blogon:
Dinamikus kulcsszóbeillesztés az AdWordsben 1.

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr231698396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása