Dinamikus kulcsszóbeillesztés az AdWordsben 1.
2010. január 22. írta: vecseilaszlo

Dinamikus kulcsszóbeillesztés az AdWordsben 1.

A dinamikus kulcsszóbeillesztés egy olyan funkció az AdWordsben, amely révén a kulcsszólistánkból a hirdetést éppen megjelenítő kulcsszót el tudjuk helyezni a hirdetésszövegben.

Forrás: Google Inside AdWords Magyarország - Lényeg az eredmény

"Ez a funkció - megfelelően használva - nagyon nagy mértékben meg tudja növelni a hirdetések átkattintási arányát, mivel mind tartalmilag, mind pedig külsejében figyelemfelkeltőbb lesz tőle a hirdetés (a kereséshez relevánsabb hirdetésszöveggel találkozik a felhasználó, ráadásul a hirdetésszöveg dinamikus része félkövéren jelenik meg). Nem megfelelően alkalmazva viszont értelmetlen hirdetésszövegek születhetnek belőle, ami rossz felhasználói élményhez, kisebb CTR-hez, alacsonyabb minőségi mutatóhoz, végső soron pedig magasabb minimális licitekhez vezet. Ebben a bejegyzéssorozatban átvesszük a legfontosabb tudnivalókat, a leggyakoribb hibákat és néhány gyakorlati tippet is adunk.

A dinamikus kulcsszóbeillesztést elsősorban webshopokhoz ajánljuk, ahol a termékneveket, márkákat és típusokat/modelleket felvihetjük egy külön hirdetéscsoport kulcsszólistájára, és ebben a hirdetéscsoportban dinamikus kulcsszóbeillesztéssel ellátott hirdetéseket hozunk létre. A terméknevekere (például 8 GB iPod Nano 4. generation) érkező keresési forgalmat azért is érdemes maximálisan kihasználni, mert ezek a keresések a vásárlási ciklus végét jelzik, vagyis várhatóan nagy lesz a konverziós arány.

A dinamikus kulcsszóbeillesztés alkalmazásának lépései" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr751691531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása