Cloud computing: összefogtak a nagyok
2010. január 11. írta: vecseilaszlo

Cloud computing: összefogtak a nagyok

Egy most megalakított szakmai tanács feladata, hogy ellensúlyozza a felhőinformatika vállalati alkalmazásának visszatartó tényezőit, javítsa a megoldással kapcsolatos negatív percepciókat. Az alapítók között több nagy multinacionális IT-cég is található.

Forrás: Computerworld
Szerző: Bogár Szabolcs


"Informatikai és egyéb nagyvállalatok egy csoportja megalapította az Enterprise Cloud Buyers Councilt, egy szakmai tanácsot, amelynek célkitűzése megküzdeni a hosztolt felhőinformatika (cloud computing) vállalati alkalmazásának nehézségeivel, hátráltató tényezőivel, és tervek kidolgozása a platform megbízhatóságának, teljesítményének növelésére, egységesítésére.

Az ötlet a TeleManagement Forumtól származik, amely iparági egyesületként igyekszik elősegíteni az informatikai és kommunikációs megoldások hatékonyságának, profitabilitásának növelését. Az ECBC-ben olyan vállalatok vesznek részt, amelyek hosztolt felhőinformatikai megoldásokat kínálnak vagy ilyet használnak. Csak hogy a legnagyobbakat említsük: Microsoft, IBM, HP, Cisco, AT&T, British Telecom, EMC, Deutsche Bank, Alcatel-Lucent, Amdocs, CA, Nokia Siemens Networks, Telecom Italia, Telstra. Rajtuk kívül két szakmai szervezet, a Distributed Management Task Force és az IT Service Management Forum is részt fog venni a testület munkájában. Érdekes, hogy az Amazon, az egyik legnagyobb cloud-szolgáltató nem tagja a szervezetnek.

Egy mindenkiért?
A fórumnak több hátráltató tényezővel is meg kell küzdenie, amelyek visszatartják a vállalatokat attól, hogy szélesebb körben vegyenek igénybe hosztolt felhőinformatikai szolgáltatásokat. Gary Bruce, a British Telecom vezető elemzője szerint az egyik ilyen probléma" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr291662946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása