Az Év Internetes Kereskedője 2009 - Kire szavaztam? II.
2009. december 10. írta: vecseilaszlo

Az Év Internetes Kereskedője 2009 - Kire szavaztam? II.

Az Év Internetes Kereskedője 2009 - Kire szavaztam? c. bejegyzés folytatása


Forrás: e-kereskedelem tanácsadás. Elektronikus kereskedelem - laikusoknak, kezdőknek, érdeklődőknek és profiknak (tudástár és blog)
Szerző: Kis Ervin Egon


"ruhafalva.hu
Végre egy női oldal! Ráadásul nagyon biztatóan fejlődik. Hogy miért nem kapott jobb helyezést, annak több oka is van. A leginkább az üzleti modellel van problémám, illetve annak kommunikációjával. Az oldalra odatévedő új vásárlónak nem világos rögtön, hogy miről van szó. Gyerekruhákat lehet kapni, ennyi kiderül, de hogy újakat vagy használtakat, az nem egyértelmű. Több leírást is el kell olvasni, hogy megértsük: ez egy online turkáló, ahol vannak új ruhák is. Azt viszont hosszas böngészés után sem tudnám megmondani, hogy akkor a fókusz tulajdonképpen melyik termékkörön is van.
A bizonytalanságot növelik a menüszerkezet logikátlanságai is: a főmenüben van lány ruha és fiú ruha menüpont, amin belül almenüként szerepel a Next ruha, viszont van ilyen főmenü is, ahol meg a fiú és lány ruha az almenü. Persze, lehet hogy ez csak az én férfiagyvelőmnek okoz zavart, az oldalt szinte biztos nő(k) készíti(k), úgyhogy csak jobban tudják, mi kell a nőknek.
A tetszetős, kicsit talán túlságosan is jogvédett színű oldal dizájnja egyenetlen színvonalú. A kezdőlap és a kategória-oldalak kellemesek, áttekinthetőek, logikusak; beljebb lépve viszont több széteső, nehezen érthető szerkezetű lapot találni. Kifejezetten zavaróak a tudnivalók leírásainál használt apró betűk és a bekezdések közé rakott hatalmas térközök.
Mindezzel együtt nagyon ígéretes oldal, remélem, fogok még találkozni a nevükkel a következő zsűrizéseken. Ha sikerül egységesebbé tenni a dizájnt és csiszolni kicsit az üzleti modellt, hosszabb távon is sikeres áruházzá nőheti ki magát.

brands.hu
Az egyik legszebb megjelenésű oldal, dizájn szempontjából nálam a harmadik helyezett lett. A zsűriben voltak, akik" ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr911586748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása