A webkettőn kémkedne a CIA
2009. november 25. írta: vecseilaszlo

A webkettőn kémkedne a CIA

Az amerikai hírszerzés beleolvasna a blogodba, a Twitter-frissítéseidbe, de még az Amazonra írt véleményeidbe is az ott vásárolt könyvekről – figyelmeztet a Wired a hír kapcsán, miszerint a CIA befektetésekkel foglalkozó ága, az In-Q-Tel nevű cég egy meg nem nevezett, de elég nagy összeget fektetett a Visible Technologies nevű cégbe.

Forrás: Index

"A Visible a marketing aránylag új területén, a szociális média figyelésében és elemzésében utazik, szoftverei több mint félmillió oldalt (a nagy közösségi hálózatoktól kezdve fórumokig és eldugott blogokig) fésülnek át nap mint nap, és azokból vonnak le következtetéseket. Megbízóik között ott van például a Microsoft, számukra éppen azt vizsgálják, hogy a Windows 7 bevezető reklámkampányának milyen a fogadtatása, a Dell számítógépgyártó, az AT&T és Verizon telefontársaságok, vagy a Hormel amerikai élelmiszergyártó óriás, aminek megbízásából azt figyelik, mennyire utálják őket a neten az állatvédők.

A cég rendszere" ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451549852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása