Mindenki másként költené el a könyves lottópénzt
2009. október 05. írta: vecseilaszlo

Mindenki másként költené el a könyves lottópénzt

A szakmai erőcsoportok máris vitatják a Márai-programot. Egymilliárd forinttal bővítené a hazai könyvtámogatást a Nemzeti Kulturális Alap, ha a parlament jóváhagyja többletfinanszírozását a lottópénzből. Jól járnak a kiadók, a könyvtárak, a szerzők és az olvasók egyaránt, csak az nem világos még, ki mennyire.

Forrás: Népszabadság Online
Szerző: Varsányi Gyula


"Skandináv példák alapján a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) Márai-program néven tett javaslatot az új könyvtámogatási programra, amelynek beindításához eldöntésre vár néhány alapkérdés. Az egyik: a könyvtárak mely körét juttassák a könyvbeszerzési többletforráshoz, amelyből rendelnek a kiadóktól. A közelmúltban elkészült könyvtárszakmai javaslat, amelyet Ramháb Mária, a kecskeméti megyei könyvtár igazgatója és Skaliczky Judit, az OKM főosztályvezető-helyettese összegzett, a megyei, a városi és a 3000 lakos fölötti községi közkönyvtárak, összesen 500 intézmény (a hazai nyilvános bibliotékák egyharmada) között osztaná föl az egymilliárdos támogatást első alkalommal. További kérdés, hogy már kiadott könyvek legyenek megrendelhetők vagy a jövőben megjelenők is, és készüljön-e könyvlista vagy legyen szabad a választás a könyvpiac több ezer címe közül.

A könyvtárak és a kiadók érdekei egybeesni látszanak abban, hogy a már raktáron levő és a gazdasági válság miatt nehezebben fogyó készletekből történjen a vásárlás. Annál is inkább, mert" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr121428752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása