Forr a levegő a Skype körül
2009. szeptember 25. írta: vecseilaszlo

Forr a levegő a Skype körül

A Skype alapítói beperelték a Skype tulajdonosait, az eBay-t és egy befektetési csoportot, mely megállapodást kötött a cég megvásárlásáról, azzal vádolva őket, hogy szerzői jogokat sértenek és ellehetetlenítik az 1,9 milliárd dolláros üzletet.

Forrás: Hírszerző - sokat jelent

"A svéd Joltid - mely a Skype-alapító Niklas Zennstrom és Janus Friis tulajdonában van - nyújtotta be a keresetet, mely szerint a Skype engedély nélkül használta az általuk kifejlesztett technológiát. Angliában már folyik a jogi vita a Joltid és a Skype között a szoftverek jogairól.

Napi 75 millió dolláros kár
A keresetet Észak-Kalifornia kerületi bíróságán nyújtották be, mely bírói végzést kér a Skype ellen. Az eBay tagadta a vádakat. A Joltid szerint naponta 75 millió dolláros kár éri őket. A kereset szerint a Skype folyamatosan és nagy számban sérti meg a Joltid jogvédett munkáit. Minden egyes alkalommal, amikor letöltik a Skype szoftverét, a felhasználók letöltik a Joltid jogvédett munkáit is, megközelítőleg másodpercenként hatszor." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr941406059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása