Mi az elektronikus kereskedelem?
2009. szeptember 17. írta: vecseilaszlo

Mi az elektronikus kereskedelem?

Némi túlzással kijelenthetjük, hogy ma már - talán a kínai piacon nyugta- vagy számlaadás nélkül realizálódó tranzakciókat kivéve - minden kereskedelem elektronikus is egyben, hiszen az elektronika, informatika teljesen behálózza az életünket, így a kereskedelmi folyamatokat is. Ezért amikor megkülönböztetően elektronikus kereskedelemről (e-commerce) beszélünk, akkor egy olyan speciális területre gondolunk, ahol a kereskedelmi tranzakció legalább egyik része - általában a megrendelés - valamely elektronikus eszköz igénybevételével zajlik le.

Forrás: e-kereskedelem tanácsadás
Szerző: Kis Ervin Egon


"Leginkább az internetes kereskedelmet szokás ideérteni, de az elektronikus kereskedelem körébe tartozik az is, amikor mozi- vagy parkolójegyet veszünk a mobiltelefonunkkal, vagy autópálya-matricát a benzinkútra kihelyezett terminálon keresztül.

Az internetnek vitathatatlanul vezető szerepe van az e-kereskedelemben, nemcsak azért, mert itt a legnagyobb a választék és a forgalom, hanem azért is, mert az egyéb eszközökön keresztüli elektronikus kereskedelem általában egyúttal internetes is, vagy az interneten is elérhető.

A wikipédia vonatkozó szócikke az elektronikus kereskedelmet a webshopokon vagy webáruházakon keresztüli áruértékesítéssel (vagy cserével) azonosítja, de ezt indokolatlan szűkítésnek érzem, mivel egyrészt ugyebár - ahogy már fent írtam - nem csak az interneten keresztül zajlódhat a tranzakció, másrészt az adásvétel tárgya nem feltétlenül árucikk, hanem lehet az szolgáltatás is. Eszerint az e-kereskedelem az is, amikor" ... >>

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr891386297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása