AdWords suli: ne a kukának hirdessen!
2009. szeptember 16. írta: vecseilaszlo

AdWords suli: ne a kukának hirdessen!

Jó bornak is kell cégér. Ez az elv a jelenlegi gazdasági környezetben mit sem változott, mikor a költséghatékony, jól megválasztott reklám a túlélés kulcsa lehet. A szórólapozás zsákutca, érdemesebb akkor elérni a vásárlót, mikor ő már a szolgáltatásunk vagy termékünk után kutat. Erre jelenthet megoldást a keresőmarketing. De miért éppen AdWords?

Forrás: PCWORLD.üzlet
Szerző: Molnár József


"Válság ide, vagy oda a budapesti aluljárókban lévő szórólapozók száma egy picit sem csökkent. Vajon a szórólapokat nem érinti a globális reklámpiac visszaesése? Vagy e reklámhordozó lehet a válság átvészelésének a kulcsa? Valószínűleg nem. Sokkal inkább arról lehet szó, hogy a hazai kisvállalkozások egyrészt nem rendelkeznek annyi tőkével, hogy plakátokon, vagy nyomtatott sajtótermékekben vásároljanak helyet maguknak. Másrészt valószínűleg az elérhető eszközök közül csupán csak a szórólapokat ismerik, s így szórják azokat kétségbeesetten, hátha egy kicsit meglendíthetik visszaesett forgalmukat.

Tetszik, vagy nem tetszik, ki kell mondani, hogy a szórólapok felett eljárt az idő. Mindenkinek a fantáziájára és saját tapasztalatára bízzuk, hogy mennyire hatékony reklámeszközről beszélünk.  Elfogulatlanul maradjunk a számoknál. Rövid kutakodásunk alapján 1000 darab színes szórólapért bruttó 14400 forintot kell fizetnünk. Megelőlegezve egy nagyon jó eredményt mondjuk, hogy ekkora mennyiséggel összesen húsz új konkrét vásárlót sikerül elérnünk (miközben talán a realitás 2-3 lenne), akik egy személyre lebontva bruttó 720 forintba kerülnek így. Ez meglehetősen sok, ha a többi reklámeszközhöz hasonlítjuk. S még arra se vegyünk mérget, hogy az elköltött 720 forintunk személyenként végül megtérül.

Ne a kukának hirdessünk!
Jellemző módon ez olyannyira nem hatékony, hogy maguk a szórólapkészítők sem szórólapon hirdetik magukat, hanem a Google AdWords rendszerén keresztül. Esetében ugyanis nem kell fizetnünk azért az ezer felhasználóért, akinek megjelenik a hirdetésünk, csupán azért a húszért, aki ténylegesen meglátogatja az oldalunkat. Egy releváns hirdetésnél ez kattintásokként (CPC - Cost Per Click) körülbelül 20-40 forintba kerül, ami így ezer emberre levetítve 20 átkattintással számolva csak 400-800 forintot jelent. Szemben az előbbi 14400 forinttal." ... >>

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr741384523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása