A Google se kapna ötöst használhatóságból
2009. augusztus 31. írta: vecseilaszlo

A Google se kapna ötöst használhatóságból

A Goldenblog tanácsadói kategóriájának top10-es listájába is beküzdötte magát az Ergománia blog – mert friss, mert jó, mert olyan dologgal foglakozik, amellyel kevesen még. Rung András kitűnő érzékkel szedi szét a legnagyobb cégek honlapjait webergonómiai szempontok alapján – úgyhogy megkértem: írjon már egy vendégpostot a Google.hu-ról.

Forrás: MiyazakiJun # Keresőmarketing és egyéb nyalánkságok
Szerző: Rung András


"Ha a praktikusság szóba kerül, akkor az emberek gyakran hozzák fel példaképp a Google jó kezelhetőségét. Habár a Google sok szempontból megelőzte a korát, számos esetben adhatna jobb felhasználói élményt, gördülékenyebb használatot.

Megjelenés
A Google meglehetősen ronda. Kár is tagadni, pedig a jó design fontos része a használhatóságnak, mert bizalmat kelt és toleránsabbá teszi a felhasználókat a felhasználói felület hiányosságaival szemben. A Google-nek a bizalomra kevésbé van szüksége, hisz mindenki ismeri, azonban egy inspiráló designnal sokkal kellemesebbé tehetné az egyébként sokszor nehézkes keresési folyamatokat.

Helykezelés
A Google nyitóoldalán elég nagyvonalúan bánik a rendelkezésére álló hellyel. A Google felirat bántóan nagy, állandóan elvonja az ember figyelmét a valódi feladatától. Mindenki ismeri a Google-t, nem kellene ennyire sulykolni már.

A nagyvonalúság jegyében a keresési ablak mellett és alatt hatalmas fehér mezők tátonganak, míg a keresés közelében és a felső mezőben össze vannak zsúfolva a fontos opciók. Természetesen emiatt a Google sokféle képernyőmérettel is jól meg tud jelenni, de erre egy rugalmasabb, a térhez jobban alkalmazkodó designt kellene kialakítaniuk." ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr601346534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása