Webáruház ergonómia, szép vagy használható?/1
2009. augusztus 28. írta: vecseilaszlo

Webáruház ergonómia, szép vagy használható?/1

Webáruház ergonómia (usability)? Furcsán hangzik első körben, de van ilyen!


Forrás: E-commerce - Kereskedj JÓL a weben! - Webáruház készítés, Webáruház fejlesztés, Webáruház marketing
Szerző: Horváth Ernő


"Annó még az egyetemen volt egy olyan tárgyunk, hogy szoftver ergonómia, sajnos én ezt akkor kihagytam, mert a robotok és a mesterséges inteligencia sokkal jobban érdekelt. A helyzet azóta változott, bár a robotok most is érdekelnek, de Wall-E-n és Terminátor 4-en kívül nem sokat találkoztam velük azóta.

Aki egy szemléletes példán keresztül szeretné látni, hogy mire lehet jó a webáruház ergonómia, az üljön be egy Ladába és utána egy BMW-be. Nos, az egyik nem túl "ergonómikus" a másikban pedig állíthatod a kormány magasságát, mélységét, van könyöktámasz és az ülést százféleképpen alakíthatod. Jah, hogy közben eltelt 30 év? A weben szomorúbb a helyzet, ott elég 3 év is, hogy ilyen különbséget tapasztaljon az ember, és ha már lehet választani akkor a látogatók BMW-be fognak ülni!

Egy új, modern autó nem csak kívülről néz ki jól, hanem ha beleül az ember, akkor szinte azonnal megtalál benne mindent és tele van kényelmi szolgáltatással. Persze a Ladával is el lehetett jutni A pontból B pontba, de vegyük észre, hogy egy autó manapság nem csak közlekedési eszköz! Ami megkülönbözteti a mai autókat a régiektől azok az EXTRÁK, azok az apró kis mütyűrök a műszerfalon, a kényelmesebb ülések, a nagyobb biztonság, a tolatóradar, stb.

Mindenki az emberek KEGYÉT keresi, legyen szó akár autóról, akár mobiltelefonról vagy bármelyik másik eszközünkről, tehát az emberek joggal várják el azt, hogy máshol is a kegyüket keressék, ne kelljen nekik mindent kitalálni, hogy hol van, ne kelljen ezer menün át kattintgatni, ha meg akarnak találni egy terméket, vagy ne kellne címet, telefonszámot, stb megadni, ha az ember csak regisztrálni szeretne.

Nézzük végig azokat a kritériumokat amelyekkel használhatóbb webáruházhoz jutunk!" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr391342325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása