Jobb keresési lehetőségek az online boltokban
2009. augusztus 19. írta: vecseilaszlo

Jobb keresési lehetőségek az online boltokban

A Smart Information Systems munkatársai már az elektronikus kereskedelem következő generációján dolgoznak. Speciális keresési technológiájukból egy e-kereskedelmi keresőprogram alakulhat majd ki.

Forrás: SG.hu - Informatika & Tudomány

"A cég szemantikus webes technológiákon alapuló elektronikus bevásárlási és turisztikai tanácsadó programokat fejleszt. A Smart Information Systems vállalatot Markus Linder, Svetlana Hollerer, Christian Weiss és Martin Schliefnig alapították."Amennyiben megfigyeljük a piacok fejlődésének történetét a falusi árusítóhelyektől a World Wide Webig, akkor jól látható a folyamat, miszerint mindig volt a szereplőkben egy törekvés arra, hogy segítsék a kereslet és a kínálat egymásra találását" - hangsúlyozta Markus Linder. Ebben a folyamatban a szemantikus webes technológiák egy új lépcsőfokot jelenthetnek.

Első lépésként egy speciális keresési technológiát alkottak meg, amelyből végül egy e-kereskedelmi keresőprogram alakulhat majd ki. Az új megoldást jelenleg is tesztelik a Smart Assistant és a Smart Finder online terméktanácsadási platformokon, amelyek partnerei között megtalálható a Quelle és Otto, valamint a Konica Minolta és a Conrad Electronic. "Ezek a tanácsadó rendszerek egy interaktív folyamat keretében rögzítik a felhasználók jelzéseit, majd olyan termékeket ajánlanak nekik, amelyek leginkább megfelelnek az igényeiknek" - mondta Linder.

Az intelligens bevásárlási és turisztikai rendszerekhez pontos működéséhez elengedhetetlenül fontosak a termékekkel kapcsolatos adatok és azok megfelelő feldolgozása" ... >>
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr761315596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása