Augusztustól büntetik az üzletszerű spamelőket
2009. augusztus 11. írta: vecseilaszlo

Augusztustól büntetik az üzletszerű spamelőket

Augusztus 10-től komolyabb büntetésre számíthatnak azok, akik az interneten haszonszerzés céljából jogtalanul élnek vissza mások személyes adataival, vagyis például kéretlen reklámleveleket küldenek különböző, többnyire jó pénzért megszerzett e-mail címlistákra.

Forrás: HWSW

"A szigorúbb büntetés a Büntető Törvénykönyv (Btk.) június végén megszavazott, augusztus 10-én hatályba lépő módosításának köszönhető. A Btk. módosítását Jóri András adatvédelmi biztos kezdeményezte idén tavasszal a megnövekedett panaszos esetek nyomán. A törvénymódosítás értelmében a visszaélés során immár nem kell megvalósulnia a "jelentős érdeksérelem" tényállásnak ahhoz, hogy az elkövetőt vagy elkövetőket pénzbüntetésre, közérdekű munkára vagy akár egy év szabadságvesztésre ítélje a bíróság.

A törvénymódosítással lehetővé válik a felelősségre vonás azon esetekben, amikor " ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr841296765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása