Mérni, és mérni hagyni
2009. május 06. írta: vecseilaszlo

Mérni, és mérni hagyni

"Ha nem tudod megmérni, nem tudod fejleszteni sem" - Lord Kelvin.


Forrás: Terepnapló - Médiapiaci - és web bazár

"Ismét a szélesebb nyilvánosság elé került a hazai online közönségmérés  témája. Sok újat jelen állás szerint nem lehet hozzátenni a már korábban ismert tényekhez, hacsak azt nem, hogy a MOHI tagjai (~online médiatulajdonosok) és a MAKSZ (~ügynökségek) együttműködik majd a pályáztatásban.

Pezsgőt azért ne bontsunk a hír hallatán, a neheze még csak most következik.

Finanszírozás
A megrendelői oldalon a legtöbb döntéshozót vélhetően a finanszírozási modell foglalkoztatja majd, hiszen a cég tulajdonosai számára a költségek kordában tartása kiemelt fontossággal bír. A vegyes finanszírozás az együttműködés révén már biztosnak látszik, amiről úgy vélem, inkább előnyös az adatokat felhasználók számára.
Az álmoskönyv, és a tapasztalatok szerint, a pénzügyileg főként egy megrendelői körre építő, de alapvetően több érdekcsoportot adatokkal ellátó mérések, nem szolgálják megfelelően valamennyi piaci szereplő érdekeit.

De ki, és milyen arányban fizesse a révészt?
Gondolhatunk egyrészt a potenciális hirdetőkre, kvázi végfelhasználóként, akik viszont jellemző módon a forrásoldalon közvetlenül nem jelennek meg, ilyen jellegű kiadásaikat rendszerint áthárítják ügynökségükre." .. >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr571100353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása