Eladó a Skype?
2009. február 11. írta: vecseilaszlo

Eladó a Skype?

Az eBay vezérének néhány elejtett szava alapján többen arról spekulálnak az iparban, hogy a Skype eladó. A világ legnagyobb aukciós portálhálózata még 2005-ben vásárolta meg a peer-to-peer technológiát használó VoIP-szolgáltatót, rövid időn belül bebizonyosodott azonban, hogy az nem illeszkedik alaptevékenységéhez, és irreálisan magas összeget fizetett ki érte.

Forrás: HWSW
Szerző: Bizó Dániel


"Az eBay nem túl fényes negyedik negyedéves eredményeivel kapcsolatos konferenciabeszélgetésen John Donahue elnök-vezérigazgató "remek önálló üzletként" jellemezte a Skype-ot, kétségtelenül utalva arra, hogy az nem kapcsolódik szervesen a cég alapjaihoz, vagyis az online aukciós portálok üzemeltetéséhez, amivel forradalmasította a kereskedelmet. Donahue nyíltan elismeri, hogy az aukciónak és a VoIP-nak nem sok közük van egymáshoz. "A szinergiák a Sykpe és portfóliónk többi része közt minimális" - fogalmazott a vezér.

Ez kimondva-kimondatlanul egyben a Skype-tranzakció mögötti elképzelés (még jobban összekötni az eladókat és vevőket, tovább serkentve a kereskedést) totális bukásának elismerését jelenti, messze túlmutatva azon a fájdalmas tényen, hogy az eBay 2,6 milliárd dollárt, majd később tovább 530 millió dollárt fizetett ki a vállalatért, ezzel pedig elkövette a dotkom világ egyik legnagyobb baklövését." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr3929025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása