Domain, aldomain, aloldal kérdések
2009. február 10. írta: vecseilaszlo

Domain, aldomain, aloldal kérdések

Sajnos általában a keresőoptimalizálás már csak a weboldal meglétét követően kerül szóba, így a domain név választás is már rég eldőlt, pedig lehet, hogy más név alatt helyeztük volna el a weboldalunkat, ha korábban is rendelkeztünk volna azokkal az információkkal, melyek ennek a fontos döntés meghozatalához szükségesek. Persze egy működő weboldal életében is megjelenhetnek új tartalmak, amikor újra felmerül ez a kérdés. Tekintsük át ezeket a lehetőségeket.

Forrás: Seotools.hu
Szerző:
Kungl István

"Domain
Korábban már írtam arról, hogy milyen hasznos tud lenni, ha az oldal domain nevében, és URL-jében szerepel a kiemelt kulcsszavunk. A domain név vagy aldomain név választás azonban nem ilyen egyszűrű. Igazából több szempontot is figyelembe kell venni és ezek közül csak egy a keresőoptimalizálás.

Üzleti szempont
A cégnév. A legtöbb cég a [cégnév].hu domaint választja és ezen a weboldalon ismerteti szolgáltatásait a látogatóval.

Pszichológiai szempont
Mit kezdhetnénk egy olyan domain névvel, amit nagyon nehéz megjegyezni? Bámilyen médiában jelentetjük is meg a weboldal címét, számolnunk kell azzal, hogy egy nehezen megjegyezhető internetes cím látogatóvesztéssel jár.

Keresőoptimalizálási szempont

A domain névben található kulcsszó kiemelt fontosságú a Google szemében. Egy jól megválasztott domain névvel sokkal jobb esélyünk van a megfelelő pozíció elérésére. Persze nem azt mondom, hogy semmi munkánk nem lesz a weboldallal, de az biztos, hogy könnyebb dolgunk lesz. (Legalábbis a domain névben is megtalálható kulcsszóra)

Kompromisszum
A fenti mindhárom szempontnak megfelelő domain nevet már nem is olyan könnyű találni, igaz? Ha a keresőoptimalizálás miatt elhalmozzuk a domain nevet kulcsszavakkal , akkor megjegyezhetetlen lesz. Ha a könnyebb megjegyezhetőség miatt rövid címet választunk, akkor kihagytuk a kulcsszót és a keresőoptimalizálás nehezebb lesz. Látható, hogy a helyzet nem egyszerű, ráadásul sokszor a cégnév is még tovább bonyolítja a dolgot." ... >>


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5928748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása