Krízisben fellendül
2008. december 18. írta: vecseilaszlo

Krízisben fellendül

Aligha akadt a gazdaságnak olyan szegmense, amelyet az utóbbi hónapok válsága ne érintett volna, így többen arra számítottak, hogy az online kereskedelem sem lesz kivétel. Úgy tűnik azonban, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai rácáfoltak erre: az e-kereskedelem egyre nagyobb teret hódít a jelenlegi globális válság közepette.

Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Farkas Barbara


"A fogyasztók a hagyományostól az alternatív csatornák felé mozdulnak el, ennek hátterében egyrészt az húzódik meg, hogy itt jóval bővebb választékot találnak, kényelmesen keresgélhetnek, s nem utolsósorban a jó minőségű termékekhez olcsóbban juthatnak hozzá.
Ez a tendencia tapasztalható Olaszországban is, ahol az online vásárlásra egyébként csak nemrégiben „kaptak rá”. A vevők zöme nem csekély időt szán arra, hogy megtalálja a legjobb minőség-ár arányt, jóval körültekintőbben vásárol, mint korábban, szem előtt tartva az akciókat, a szezonális leárazásokat. A vevői igények változását látva a piaci szereplők is kénytelenek voltak lépni, és ez komoly versenyhez vezetett.
Európa egyik legnagyobb internetes kereskedelmi portálja, a francia Kelkoo SA – amely ár-összehasonlító elektronikus vásárlási, valamint a legjobb ajánlatot kiemelő kereskedelmi internetes kereső szolgáltatást nyújt – eddigi tapasztalata szerint a honlapra látogató olaszok közel 84 százaléka rendszeres vevőnek számít – ezt az internetes vásárlásoknál megspórolható összeggel magyarázza. Ez pedig nem csekély, az eddigi összesítések alapján több mint 47 százalékos megtakarítás érhető el az online módon megvehető portékáknál." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8826563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása