Logisztika, az e-üzlet "arca"
2008. december 04. írta: vecseilaszlo

Logisztika, az e-üzlet "arca"

Megalakulása óta a SZEK évi két, minden érdeklődő számára nyitott rendezvényen foglalkozik az e-kereskedelem fejlődése, a piac tisztulása, a fogyasztók elégedettsége szempontjából fontos témákkal.

Speciális árucikkek logisztikája ● Szállítóválasztási szempontok ● Konferencián túl

Forrás: Business Online
Szerző:
Fekete Gizella


"Speciális árucikkek logisztikája
A Bőgel György vezette Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért őszi kamarakonferenciái speciális témákra kihegyezettek. Tavaly a szerzői jogokra, az idén – az e-boltok fogyasztói megítélését tekintve talán a legérzékenyebb háttértevékenységre – a logisztikára összpontosítottak.

Mindkét érintett oldal szóhoz jutott a novemberi eseményen, ám a konferencia kamarajellegére tekintettel csupán egy-egy szegmensük. Az e-boltosok közül a különleges, ezért bizonyos mértékben extrém szállítási feltételeket igénylő árucikkeket forgalmazók vitatták meg logisztikájuk szervezési kérdéseit, a szállítói oldalt az erős versenyhelyzetben lévő csomagszállítók képviselték. A saját szállítás melletti döntésről a logisztikáját maga szervező és bonyolító G’Roby ügyvezető igazgatója beszélt.

A könyvek, ruhaneműk, kisebb műszaki berendezések szállítása hasonló feltételekhez kötött, így ezek logisztikája nem jelent komoly kihívást a szállító cégek számára, közel azonosak az e-boltosok velük szembeni elvárásai. A választási szempontok között általában a pontosság, a megbízhatóság, az ügyféllel való udvarias bánásmód mellett a tarifa és a vállalt távolság szerepel. A nehezebben, különleges feltételeket betartva szállítható termékek, pl. háztartási vegyi áruval együtt házhoz vitt romlandó árucikkek, gyógyszerek vagy nagy terjedelmű, nehéz sport- és/vagy body building felszerelések logisztikája azonban különös figyelmet kíván. A rossz szolgáltatóválasztás itt jelentős ügyfélvesztéssel, legrosszabb esetben redőnylehúzással járhat. Itt a fentebb felsorolt általános elvárások közül kiemelten fontos a" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr91802049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása