Mobilfizetés bankszámlával - kis lépés a XXI. század felé
2008. november 14. írta: vecseilaszlo

Mobilfizetés bankszámlával - kis lépés a XXI. század felé

Lesz-e kritikus tömeg? ● Egyablakos szerződés ● Mitől jó az ügyfélnek?


Forrás: HWSW
Szerző:
Dojcsák Dániel

"A T-Mobile, a Pannon, az MPP és az FHB Bank közös gyermekeként bemutatkozott egy mobilkészülékhez kötött banki szolgáltatás, mely hazánkban az első kereskedelmi forgalomban is használatos valódi mPayment megoldás. Ugyan az érintés nélküli NFC (Near-Field Communication) még várat magára, de mostantól a készülékek mögött valódi bankszámla lapulhat.

Lesz-e kritikus tömeg?
A régivágású bankkártyával ellentétben a "Mobilfizetés" alkalmazás nem csak kereskedőktől való vásárlásra lesz használható, hanem a felhasználók egymásnak is küldhetnek pénzt, közüzemi számlákat is kiegyenlíthetnek vele. A rendszer a T-Mobile állítása szerint készen áll, jöhetnek a felhasználók és a kereskedők is. A cél természetesen a kritikus tömeg elérése mindkét oldalon, hisz egészen addig, amíg egy rétegtechnológiáról van szó, addig nem éri meg csatlakozni hozzá.

A szolgáltatás zászlóvivője hazánk két nagyobb mobilszolgáltatója lesz, akik értékesítik majd a csomagot, illetve az ehhez kapcsolódó marketingtevékenységet, edukációt, illetve az elfogadóhelyek számának bővítését is magukra vállalták. A vállalkozás szereplői " ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr55768087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása