Haldoklik a magyar tudományos könyvkiadás
2008. november 14. írta: vecseilaszlo

Haldoklik a magyar tudományos könyvkiadás

Csak angolul érné meg



Forrás. hvg.hu
Szerző: Serf András


"Tavaly óta egyre hangosabban szólnak a vészharangok: halódik a magyar tudományos könyvkiadás. Úgy tűnik, ezen belül a humán tudományoknak lassan tényleg befellegzett. Évi hetvenmilliárdos a hazai könyvpiac, de sem az üzleti, sem a támogatás-alapú szemlélet nem működik, ha tudományos műről van szó.

Csak hosszas utánjárást követően tudott az Akadémiai Kiadó a hvg.hu munkatársának kérdésére egyértelmű választ adni, hogy megjelent-e már a Petőfi-versek kritikai kiadásának 5. kötete. Az áprilisi budapesti könyvfesztiválon már debütált, alig 350 példányban kiadott, ötezer forintba kerülő könyv – bár egymilliós állami támogatásban részesült – a mai napig sem szerepel a kiadó honlapján. A példányszámában, árában és a marketing hiányában is szokványosnak mondható 600 oldalas kötet akár a magyar nyelvű humán tudományos könyvkiadás állatorvosi lova is lehetne. Egy ilyen szakkönyv előállítása ugyanis – becslések szerint – legalább két-három millió forintba kerül, ami az állami támogatás dacára is közel háromnegyedmilliós veszteséget jelent a kiadónak. Feltéve, hogy az összes példány elfogy." ... >>
 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr21768109

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: mouse click the up coming webpage 2018.02.17. 23:08:50

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Trackback: go to the website 2017.11.04. 15:46:59

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása