Linkelni kezdtek egymásra a hírportálok
2008. november 05. írta: vecseilaszlo

Linkelni kezdtek egymásra a hírportálok

Megdőlni látszik a vezető amerikai hírportáloknál az a korábban kőbe vésett szabály, hogy kerülni kell a vetélytársakhoz vezető linkek elhelyezését oldalaikon, hiszen ezzel csak saját üzletükön rontanak.

Forrás: sg.hu

"Újságok, hírügynökségek internetes honlapjain minden korábbinál jobban terjed a hiperlinkek alkalmazása. Az új hitvallás szerint a hírportálok a versenytársakhoz utaló kapcsolatokkal nemhogy gyengítik, hanem javítják látogatottsági mutatóikat. Több portál nem titkoltan már arra törekszik, hogy hasznos kiinduló linkgyűjtemény legyen a hírvilág különböző forrásaihoz - olvasható a The New York Times elemzésében.

A The Washington Post a közelmúltban hozott létre egy olyan politikai oldalt, amely kimondottan a versenytársakhoz vezető linkeket kínál az olvasóknak. Az NBC televízió a napokban alakítja át helyi tévécsatornáinak honlapját úgy, hogy azokról kényelmesen el lehessen érni a térségbeli lapok, rádiók oldalait, videó- és egyéb hírforrásokat. A The New York Times is hamarosan alternatív oldallal fog előrukkolni, kimondottan azzal a szándékkal, hogy a hírolvasók onnan kiindulva jussanak el egyéb forrásokhoz, amelyek sok esetben az újság versenytársai. Ezek a kezdeményezések a "link újságírás" példái" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr63750837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása