Úgy esett az Index, mint a tőzsdén
2008. október 15. írta: vecseilaszlo

Úgy esett az Index, mint a tőzsdén

Mindent és mindenkit jobban utálunk – romló nethangulat



Forrás:hvg.hu


"Az idei ősz is az internetes közhangulat romlását hozta, a hvg.hu Nethangulat index ugyanis 4 pontot csökkent egy hónap alatt – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. Szeptember végén a netpolgárok mindössze 14 százaléka volt optimista, 82 százalékuk szerint viszont rossz irányba mennek a dolgok.

Az NRC Piackutató immár több mint másfél éve méri fel az internetes társadalom véleményét közéletünk állapotáról, és a közeljövőt illető várakozásairól. Áprilisban negatív rekordot jegyezhettünk fel, az akkori 17-es érték ugyanis minden addig mértnél alacsonyabb volt. A mélyrepülés még márciusban, a kormányválság idején kezdődött, de a kisebbségi kormányzás stabilitása jótékony hatással volt az internetezők közhangulatára, hiszen május végén az egy hónappal korábbihoz képest 5 egységgel magasabb értéket mértünk, júniusban és júliusban pedig további 2-2 pontot nőtt az index értéke. Az elmúlt évekhez hasonlóan azonban – a nyári optimistább hangulatot követően – idén ősszel is visszaesett az index értéke: augusztusról szeptemberre 4 pontot csökkent, és jelenleg 22 ponton áll.

A Nethangulat mérések elején," ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11710733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása