Internetes vásárlás: vevők megfigyelés alatt
2008. október 01. írta: vecseilaszlo

Internetes vásárlás: vevők megfigyelés alatt

Elektronikus vásárlás - személyre szabva


Forrás: hvg.hu
Szerző: Dezső András



"Életstílusunkat, igényeinket, szokásainkat, de akár kulturális sajátosságainkat is vizsgálják azok a rendszerek és újgenerációs weboldalak, amelyek a felhasználók egyéni ízléséhez igazodnak. A cél a minél hatékonyabb eladás, illetve az oldalletöltések növelése.

Ha Ön ezt a terméket szereti, akkor ezt is szeretni fogja - ilyen és ehhez hasonló szövegekkel találkozhatunk az elektronikus kereskedői oldalakon, amelyeknél már szinte alapelvárás, hogy - ajánlórendszer-megoldásokat alkalmazva - minél kényelmesebbé tegye a vásárlást vagy éppen a termékek keresését. Az ajánlórendszerek az információszűrés technikájának olyan speciális formái, amelyek megpróbálják az internetezőt érdeklő információkat bemutatni, legyen szó filmről, zenéről, könyvről, hírekről, képekről, weboldalakról vagy bármilyen termékről.

Ezek a rendszerek általában meghatározott emberi tulajdonságokat vetnek össze a felhasználó profiljával, így jutva hozzá azokhoz az információkhoz, amelyekről úgy vélik, érdeklik a netezőt. Ahhoz, hogy a megfelelő információkat kínálják fel, gyakran a felhasználóhoz fordulnak: például megkérik, hogy egy listából jelölje be érdeklődési köreit.

Ma már erre sincs igazán szükség, elég, ha a rendszer csak "figyel": megnézi például, hogy" ... >>

 

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr69673374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása