Új szín a Google palettáján
2008. szeptember 05. írta: vecseilaszlo

Új szín a Google palettáján

Mit is tud a Google Chrome?

Korábban a weblapok statikusak voltak és jellemzően csak szövegeket tartalmaztak, mára azonban sokkal dinamikusabbá váltak, tele vannak képekkel, videókkal és más eszközökkel. Az olyan népszerű és újszerű weboldalakat, mint a YouTube, a Facebook vagy a Gmail, olyan környezetben érdemes futtatni, amit napjaink világhálójára fejlesztettek ki.

1. Sebesség – Csináljon mindent egyszerre. Gyorsan.
A Google Chrome a lehető leggyorsabban viszi el a kívánt oldalra a felhasználót. A böngésző fejlesztésekor különös hangsúlyt fektettünk a sebességre, amiről a webes alkalmazásokat felgyorsító új JavaScript motor, a V8 is gondoskodik.

2. Stabilitás – Csak a hibás lapot kell leállítani, nem az egész böngészőt
Aki egyszerre 15-20 lapon szokott internetezni, pontosan tudja, mennyire lelassul az egész böngésző, ha az egyik lapon valamilyen hiba történik – ilyenkor általában az egész program lefagy. A Google Chrome pontosan ezt a problémát küszöböli ki a lapok teljes különválasztásával, így a nem megfelelően működő lap nem teszi működésképtelenné az egész böngészőt, a többi lapon nyugodtan böngészhetünk tovább. A Google Chrome másik erőssége, hogy véd azon rosszindulatú oldalaktól, amelyek kártékony programokat telepítenek a gépünkre vagy személyes információinkat akarják ellopni.

3. Keresés – Keressen és böngésszen egyszerre az interneten
A Google Chrome-mal könnyebb az interneten való keresés, hiszen a címsorból kereshetők a még nem látott és a már meglátogatott oldalak is. Csupán el kell kezdeni gépelni a címet és a Chrome kitölti a hiányzó részt. Ugyanilyen egyszerű a könyvjelző használata is, hiszen csak a címsor melletti csillagra kell kattintani, hogy bekerüljön az oldal a listánkba.

4. Tartsa a kezében az irányítást – A Google Chrome-mal megvédheti személyes adatait
A Google Chrome-mal könnyen követhetjük, hogy korábban merre jártunk az interneten: megnézhetjük és törölhetjük is a korábban meglátogatott oldalakat. Az új  „inkognitóablak” megnyitásával anélkül böngészhetünk, hogy arról bármilyen adatot tárolna a számítógép, ugyanis az inkognitóablakban történteket a számítógép nem menti el az előzmények közé.

 
5. Ön is tegye hozzá a magáét - A Google Chrome nyílt forráskódú
A fejlesztők könnyen létrehozhatnak a Google Chrome technológiáin alapuló saját böngészőt. Remélhetőleg a Chrome innovációi más böngészőket is segíteni fognak és az internetes közösség közvetlenül is hozzájárul majd a Google Chrome továbbfejlesztéséhez. A Google Chrome a Google hozzájárulása a böngészők technológiájához.

Google Chrome (BÉTA) Windows rendszerhez.

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr73647647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása