A franciák támogatják a zeneletöltés-ellenes törvénytervezetet
2008. június 27. írta: vecseilaszlo

A franciák támogatják a zeneletöltés-ellenes törvénytervezetet

A franciák támogatják a zeneletöltés-ellenes törvénytervezetet


Forrás: Quart


Megszületett és hamarosan a francia parlament felsőháza elé kerül a törvénytervezet, ami az illegálisan zenét letöltőket két figyelmeztetés után internetmegvonással büntetné. A tervezetet sokan támadják, viszont 52 zenész, köztük Rachid Taha és Johnny Hallyday kiállt mellette. Részletesen - a Nicolas Sarkozy francia elnök magánéletét érintő vonatkozásokig bezárólag - elmeséljük, mi ez az egész.

Már beszámoltunk arról, hogy a francia kormány azt tervezi, az illegális letöltők ellen új módszerrel lép fel - a módszer bevezetését azóta máshol is szorgalmazza a zeneipar, például Nagy-Britanniában. Mi több, volt olyan terv, hogy az Európai Unió szintjén is valami hasonlót vezetnek be - ezt aztán az Európai Parlament leszavazta, mint azt megírtuk. A francia törvénykezés viszont igen előrehaladt: megszületett a Création et Internet, vagyis Alkotás és internet elnevezésű törvénytervezet, amit Christine Albanel kulturális miniszter már a kormány elé is vitt, és hamarosan a szenátus is tárgyalja. Ha a törvényt elfogadják, 2009. január 1-től lép életbe. A hivatalos dokumentumok itt találhatók (francia nyelven, nyilván).

A működése egészen pontosan a következő lenne ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr90542283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása