E-fizetési módszerek
2008. június 18. írta: vecseilaszlo

E-fizetési módszerek

E-fizetési módszerek



Forrás: bankweb.hu


Az elektronikus kereskedelem felemelkedésének alapfeltétele a biztonságos és olcsó online fizetés.

Fizetés SMS-ben
Néhány weboldal, webáruház az azonosítást a szükséges kódok SMS-ben történő továbbításával oldja meg. Vásárláskor a felhasználónak meg kell adnia mobiltelefonjának számát, és SMS-ben fogadja majd a speciális kódokat. Ezután a vásárlás tényét a telefonhívás közben mobiljára érkezett speciális felhasználói kód megadásával igazolja. A megoldás elonye, hogy a felhasználónak nincs szüksége sem bankkártyaszáma megadására, sem szolgáltatás elofizetésére. Hátránya, hogy a rendszer nem széles körben elterjedt, és foleg mobiltelefonnal kapcsolatos vásárlások során használatos.

Hozzáférést kínáló szolgáltatások
A közelmúltban számos hozzáférést kínáló szolgáltató kezdte alkalmazni azt a módszert, hogy az online vásárlások tételei hozzáadódjanak a felhasználó havi internet-elofizetési összegéhez. Így vásárláskor az ügyfélnek nem szükséges azonnal fizetnie, mivel az elköltött összeg az internet-hozzáférési elofizetéssel együtt a hónap végén kerül számlázásra. Az internet-hozzáférés szolgáltatója ekkor kifizeti a kereskedo webhelynek a vásárlás összegét. A rendszer kis összegu online vásárlások esetén praktikus, hátránya, hogy egyelore még nem minden szolgáltató (illetve kereskedo) kínál ilyen típusú fizetési megoldást.

Audiotel-szolgáltatások
Egyre több webhely teszi lehetővé, hogy árucikkekért és szolgáltatásokért pótdíj ellenében egy telefonszám felhívásával fizessünk. Ezt a rendszert többek között ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr11518548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása