Könyvpiaci profitmaximalizálás törvényhozói segítséggel?
2008. június 04. írta: vecseilaszlo

Könyvpiaci profitmaximalizálás törvényhozói segítséggel?

Könyvpiaci profitmaximalizálás törvényhozói segítséggel?



Forrás: InfoRádió

Versenykorlátozó hatásúnak és a fogyasztókra nézve károsnak tartja a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének a rögzített könyvár bevezetéséről szóló javaslatát a Gazdaság Versenyhivatal és a GKM is. A témáról június 3-án nyílt ülésen tárgyal az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága.

Hatósági ár bevezetését kezdeményezi a könyvpiacon a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülete (MKKE). A német mintára kidolgozott tervezet lényege, hogy az újonnan megjelent könyveket 180 napig maximum 10 százalék kedvezménnyel lehetne csak értékesíteni ("árkötöttség"), az árat pedig a kiadó és/vagy az importőr határozná meg.

Bár a javaslat a német példára hivatkozik, azt Zentai Péter László, a javaslatot elkészítő MKKE elnöke is elismerte, hogy a magyar könyvpiac szerkezete egyáltalán nem hasonlít a németre. Speciális magyar sajátosság, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr25502998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása