Az internetezők az oldalszöveg 20%-át olvassák el
2008. május 30. írta: vecseilaszlo

Az internetezők az oldalszöveg 20%-át olvassák el

Az internetezők az oldalszöveg 20%-át olvassák el



Forrás: Honliner - minden ami online marketing


Egy friss felmérés ismételten azt bizonyítja, hogy az internetezők felületesen pásztázzák a webet, az általuk meglátogatott honlapon fellelhető információnak csupán a töredékét olvassák el.

És újra a szörfölőknek egy rendkívül rossz tulajdonságával kell szembesülniük a weboldal üzemeltetőknek. Eddig is köztudott volt, hogy az átlagfelhasználóra jellemző a türelmetlenség, folyton siet, ha rövid időn belül nem kelti fel a meglátogatott honlapon valami az érdeklődését, akkor továbbáll, s ha valamire fel is figyel, akkor is gyorsan végigpásztázza a site-ot. Jakob Nielsen, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a webes szokások megfigyelését illetően egy újabb tanulmányt tett közzé, amelyben leírja, hogy az internetezők szinte pillanatok alatt letudnak egy oldalt, pontosabban ha az fel is keltette az érdeklődésüket, hozzávetőlegesen az ott található szövegnek maximum a 20%-át olvassák el. Tehát a legtöbb esetben mindhiába a ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr58494928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása