Mikor lesz már jó helyen a Google-ben az új honlapom?
2008. május 29. írta: vecseilaszlo

Mikor lesz már jó helyen a Google-ben az új honlapom?

Mikor lesz már jó helyen a Google-ben az új honlapom?



Forrás: KKV Online-marketing Blog
Szerző: Gál Kristóf

Gyakori jelenség nálunk, hogy egy keresőoptimalizálás után, vagy egy vadonatúj honlap elkészültét követően a megrendelő már 2-3 nap eltelte után jelentkezik, hogy nem találja magát az "ígért" helyen a Google-ben! (Ehhez hozzátartozik azért, hogy sosem szoktunk konkrét eredményeket "ígérni" - aki ilyet tesz, eleve gyanús! -, mert a dolog természetéből adódóan csak előrejelzéssel, várható eredményekkel tudunk szolgálni.)

Mi az oka annak, hogy 2-3 napnál sokkal több, esetenként akár néhány hónap is kellhet ahhoz, mire egy átalakított, vagy teljesen új honlap elfoglalja a "végső" pozícióit a Google-ben a kívánt kulcskifejezésekre? Erre biztos válasz nincs - mivel a Google nem szellőzteti meg minden titkát - , de elég jó sejtések (vagy elméletek) azért vannak.

Szakértői körökben rendszeres téma ez, s bár vannak különböző vélemények, egy dologban nagyjából minden fórumon egyetértés van: létezik valamiféle Google irányelv vagy szabályrendszer, ami alapján az új (vagy erősen megváltozott) honlapok kisebb-nagyobb hátrányt "élveznek" a régebben működő honlapokkal szemben.

Közben már el is keresztelték a jelenséget: nagyon sokan Google Sandbox (Google Homokozó) néven hivatkoznak rá. Az elmélet szerint a Google adatbázisában az új honlapok úgy "játszanak", miként a kisgyerekek a játszótér homokozójában: a nagyok játékába nem szólhatnak bele... amíg nagyobbacskák (idősebbek) nem lesznek ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr24493300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása