Forradalom, vagy rendszerváltás? A Nagy e-Könyv! (6)
2008. május 29. írta: vecseilaszlo

Forradalom, vagy rendszerváltás? A Nagy e-Könyv! (6)

Forradalom, vagy rendszerváltás? A Nagy e-Könyv! (6)



Forrás: IT Pages

Az előző néhány alkalommal a mai modern elektronikus könyvek alkalmazási lehetőségeiről beszélgettünk Tápai Csabával, a Nagy e-Könyv program elindítójával. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy a program a kiszolgálói rendszer oldalán milyen "reformötletekkel" próbálja majd a fogyasztói figyelmet megtartani.

ITPages: Az előzőekben számos példát hozott fel annak igazolására, hogy az elektronikus könyvek üzleti szempontból is korlátlan lehetőségekkel kecsegtetnek. Ám a tapasztalat talaján mégis olyan félelme van az embernek, hogy a nagyszerű képességek ellenére sok technikai csoda közül csak kevés jut el a tömeges alkalmazáshoz. Mivel nyugtatja kiadói partnereit?

Tápai Csaba: Azzal semmiképp, hogy lám Amerikában már milliós adatbázisokat működtetnek és ez nálunk Magyarországon is tutti üzlet lesz. Hiszen egyrészt Amerikában teljesen mások az üzleti lehetőségek, nem jobbak és nem is rosszabbak, csak mások. Gondoljon csak bele, hogy mobiltelefóniában világelsők vagyunk. Másrészt mi egy egészen újszerű disztribúciós rendszert kívánunk bevezetni. Ha tetszik, egy hibrid rendszert valósítunk meg az adat- és hardveralapú tartalomszolgáltatás terén. Egy ilyen technológia sikeres elterjesztése igen sok tényezőn múlik és jelenleg senki sem tudja megmondani, hogy milyen jövő vár rá Magyarországon.

Az egyik nagy hazai kiadói csoport vezető rendszergazdájával beszélgettem már erről a problémáról és ő azt az általam tiszteletben tartott véleményét hangoztatta, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr84493264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása